Despre stres și ce putem face

Stresul este un cuvânt atât de des folosit, că deja parcă face parte din noi. Dacă este bine sau nu, asta depinde de fiecare cum va alege să-l integreze.

În video-ul de mai jos este prezentat pe scurt impactul pe care stresul îl are asupra creierului. De multe ori când resimțim sentimente, stări negative, tindem să nu punem niciun accept pe aspectul fizic, biologic a ceea ce se întâmplă cu noi. Însă toate sunt legate, o funcționare psihologică optimă nu prea este posibilă fără întreținerea unui echilibru din punct de vedere fizic.

Stresul– are și efecte pozitive însă atunci când este pe perioade îndelungate de timp, devine ceva nociv care contribuie la alterarea stării noastre mintale, putând favoriza apariția diferitelor alte afecțiuni psihologice.

Sursă video: ted.com

*Pentru subtitrări în română:

DE CE E IMPORTANT SĂ ȘTIM DESPRE ASTA?

Astăzi am ascultat un podcast despre perioada prin care trecem din perspectiva unui medic anestezist ce își petrece zilele pe secțiile de terapie intensivă. Una din frazele ce mi-a rămas în minte este faptul că:

“Moral, suntem la începutul pandemiei”.

Cred că stresul și anxietatea și-au făcut apariția mai mult decât oricând în ultima perioadă ceea ce a dus și duce la o oboseală, extenuare atât a celor care se luptă direct și zi de zi cu această situație cât și a celorlalți, care “privesc” de la depărtare și ajung la capătul rezervei de empatie pentru că este mai mult decât putem duce din punct de vedere omenește.

Se estimează că vom avea o incidență mare de tulburări de stres post traumatic, de diferite tulburări afective, mai ales în rândul celor care au fost aproape de ceea ce a adus această pandemie. Pentru unii nu este acum timp “să se ocupe” de asta, să poată să intre într-un proces de terapie pentru a-și putea integra tot ce s-a întâmplat sau se întâmplă dar sper ca cei ce își pot face loc pentru asta, să o facă, pentru a putea să fie bine.

Avantajele diferitelor activități precum sportulmeditația și a ajutorului profesionist în cadrul terapiei nu mai pot fi contestate, ele sunt soluții la îndemână ce ne pot ajuta să facem față diferitelor stări negative.

Și să facem lucrurile care ne fac plăcere și ne aduc liniște, chiar și în cele mai tulburate dintre vremuri.

Sursă foto cover: unsplash.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Read in another language »
Scroll to Top