După mai multe luni de terapie

“După mai multe luni de terapie, am mai ajuns la un aha moment. Mi se pare atât de interesant how the mind works – că par așa niște lucruri evidente când ajungi la ele dar wow, cât de greu e să ajungi. Atât de interesant.

Încep să înțeleg cât de necesar e să lași să simți și toate emoțiile grele și să le scoți din corp.

Poate că sună a reclamă; ca în testimoniale pentru diverse produse. Poate că într-un fel este. Dar este un tip de reclamă pe care eu mă simt confortabilă să-l fac. Nici măcar pentru propria mea practică de psihoterapie, întrucât așa cum scriam în multe alte dăți, fiecare poate alege și metoda dar și terapeutul cu care simte că poate să se sincronizeze. (Este chiar recomandat)

E un fel de reclamă pentru grija față de sine. Un manifest pentru a ne opri câteodată și a ne pune întrebările ‘grele’ .

Strigăt pentru momentele în care e atât de greu încât simțim că nu mai e vreo ieșire – strigătul că este mereu o ieșire și putem să fim sprijniți să o găsim.

O reclamă nu pentru ceva magic, un leac miraculos pentru o viață mai bună ci pentru un efort –susținut– direcționat către acea viață dorită.

Reclamele poate că ne fac să cumpărăm produse chiar și când nu avem nevoie de ele. Mergând pe direcția asta, nu cred că psihoterapia poate face așa ceva. Niciun proces nu poate începe fără inițiativa, consimțământul și implicarea celui care își dorește. (putem spune un fel de ‘Marked safe from manipulation’ :D)

Însă odată început un astfel de proces, poate să fie revelator. Poate să fie fix ce avem nevoie. Și poate să ne ajute să depășim momente dificile împreună.

Îmi vine să spun tuturor. Clar, una e să știi și alta e să schimbi. Dar eu mă simt atât de bine că știu.”

*Cuvintele prezentate mai sus sunt reale și există consimțământ pentru publicarea lor aici

Mai în glumă, mai în serios, uneori putem să pierdem contactul cu noi înșine din cauza diverselor evenimente din viață. Și așa cum mergem la doctori pentru a găsi soluții, putem normaliza și sprijinul psihologic 🙂

Photo: Pinterest.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Read in another language »
Scroll to Top